عکس های عاشورا90  |    |  مديريت سايت  |  صفحه اصلی  |  تصاوير مردمان روستا  |  گالري عکس  |  تصاويرمردمان روستا2  |  تبليغات  |  آرشيو  |  آرشيو نظرات  
  منوی سايت  
  اخبار روستا  
  محصولات کشاورزي  
  آمار و امکانات  
  توريسم و اکوتوريسم  
  دانش اموختگان  
  گويش شيرکوهي  
  عروسي در شيرکوه  
  عزاداری درشیرکوه  
  غذاهاي محلي  
  بازي هاي محلي  
  دل نوشته ها  
  پيشينيان شيرکوه  
  اولين هاي شيرکوه  
  روستاي ديورش  
  درفک  
  دانستنيها  

  پيوندهای وب سايت  
     
 

اخبار ورزشي

ديلمستان

روستاي اسطلخ جان

دکتر شريعتي

توتکابن

شاملو

استخرگاه

شماليها

نقشه راه هاي ايران

گيل و گالش

شعر ايران

اطلاعات کوه نوردي

 
     

  بنر دوستان  
     
 

 
     

  خدمات الکترونيک  
     
 

رزرو بليط قطار

 
     

  غذاهاي محلي  
     
 

غذا های محلی

۱- سیاه خورش ( فسنجان ):براى 7 نفر

مواد لازم

1_ مرغابى, اردك يا مرغ درشت _ 1 عدد

2_ مغزگردو _ 750 گرم

3_ رب انار ترش _ 3 قاشق غذاخورى

4_ نمك و فلفل و در صورت تمايل كمى گلپر _ به اندازه كافى

طرز تهيه

مغز گردو را خوب سائيده و نرم ميكنيم و بعد آنرا با سه يا چهار ليوان آب مخلوط كرده و ترشى را اضافه نموده در حرارت ملايم ميگذاريم دو يا سه ساعت آهسته بجوشد و گاهى هم ميزنيم كه ته نگيرد تا به روغن بيفتد و بوى خامى گردو ازبين برود. سپس مرغ را درسته يا به چهار قطعه تقسيم كرده و همراه نمك و فلفل به آن اضافه ميكنيم و ميگذاريم تا مرغ كاملا بپزد و آب فسنجان كم شده و خورش جا بيفتد. در گيلان معمولا فسنجان را را با مرغابى يا اردك تهيه ميكنند, در آن صورت مرغابى را تميز نموده و كرك و پر آنرا روى شعله آتش كزداده, پاك ميكنيم, گردو و مرغابى را با هم بار ميكنيم. وقتى مرغابى كمى پخته شد رب انار را ميپزيم. گيلانى ها فسنجان را هميشه ترش ميپسندند. اما در صورتيكه بخواهيم فسنجان را شيرين كنيم دو قاشق شكر در آخر كار به آن اضافه مينمائيم. همچنين در صورت تمايل دو يا سه عدد بادنجان را پوست كنده, سرخ كرده, وقتى كه فسنجان كاملا جا افتاد به آن اضافه ميكنيم و بعداز يك جوش برميداريم

فسنجان ترش با كته و ماهى شور يا ماهى دودى صرف ميشود, ترب سفيد هم ازمخلفات سر سفره اس

۲- سیرداغ ( اشکنه)

۳- ترش تره :براى 6 نفر

مواد لازم

1_ سبزى _ يك كيلو: جعفرى, تره, گشنيز, نعناع , كمى اسفناج و كمى خلواش(خنش) اگر در دسترس باشد

2_ سير _ يك و نيم بته

3_ برنج _ يك قاشق غذاخورى

4_ تخم مرغ _ 4 عدد

5_ آب نارنج يا آبغوره _ يك فنجان(تا حدى كه ترش شود)

6_ روغن يا كره _ تقريبا 200 تا 250 گرم

7_ زردچوبه, فلفل و نمك _ به اندازه كافى

طرز تهيه

سبزى را تميز كرده و شسته, ريز خرد ميكنيم و با يك قاشق برنج شسته شده و با دو سه ليوان آب ميپزيم. بعد سير را پوست كنده و با كمى نمك با گوشت كوب له ميكنيم و با كره يا روغن و كمى زردچوبه تفت ميدهيم تا طلايى شود. وقتى كه سبزى پخت نصف از سير سرخ شده را به آن اضافه كرده و در بقيه سير كمى ديگر روغن ريخته, تخم مرغ ها را در آن شكسته و سرخ ميكنيم, تخم مرغهاى سرخ شده را همراه با نمك وفلفل و آب نارنج به سبزى اضافه كرده يكى دو جوش كه زد و خورش جا افتاد برميداريم. آب اين خورش نبايد زياد باشد. آن را بدون سبزى خلواش هم ميتوان تهيه نمود

۴- سیر اویج

۵- میرزا قاسمی: براى 6 نفر

ميرزا قاسمى اغلب با كته و ماهى شور روى پلو گذاشته شده يا با ماهى دودى و ترشى هفت بيجار خورده ميشود

مواد لازم

1_ بادنجان درشت غير تخمى _ 10 عدد (2 كيلو)

2_ تخم مرغ _ 3 تا 4 عدد

3_ سير _ يك و نيم بته

4_ نمك و فلفل _ به اندازه كافى

5_ در صورت تمايل گوجه فرنگى متوسط _ 3 عدد

6_ روغن يا كره _ 200 تا 250 گرم

7_ زرد چوبه _ نصف قاشق چاى خورى

طرز تهيه

بادنجان ها را شسته با نوك كارد پوست آن ها را يك چاك ميدهيم, آنها را روى آتش ذغال يا در كف فر كباب ميكنيم تا بحدى كه كاملا پخته شود. پوست و سر بادنجان را ميگيريم. اگر تخمى باشد تا حد امكان تخم آنرا جدا مينماييم سپس با نوك قاشق آنرا تكه تكه نموده و يا با گوشت كوب له ميكنيم. سيرها را پوست كنده با كمى نمك با گوشت كوب كوبيده و با روغن و كمى زردچوبه تفت ميدهيم تا طلائى شود. سپس بادنجان ها را با سير و روغن يا كره و باز كمى زردچوبه مخلوط كرده روى حرارت ملايم در تاوه سرخ ميكنيم و مرتب هم ميزنيم كه ته نگيرد. آنقدر سرخ مىكنيم تا تقريبا آبش جمع شود, آنگاه گوچه فرنگى ها را پوست كنده قاچ قاچ نموده به بادنجان ها اضافه مىكنيم و باز كمى تفت ميدهيم تا به روغن بيفتد. سپس بادنجان ها را كنار كرده در وسط تاوه يك قاشق كره ريخته تخم مرغ ها را در آن ميشكنيم, وقتى تخم مرغ بسته شد آنرا آهسته با بادنجان ها مخلوط ميكنيم. نمك و فلفل زده برميداريم

۶- بلول

۷-گرزنه پلا(پلوی گزنه)

۸- جوکولکی

9-کودي ابيج(غذاي کدو) 

بزودی دراین صفحه شرح درست کردن غذاهای فوق به کمک دوستانمام در شیرکوه گذاشته خواهد شد

 
  لينک ثابت نظر بدهيد - 43 نظر تعداد بازديد : 9672 بازديد  
     

 

  نظرات ارسالی  
     
 

مرتضی امینی شیکوهی : غذاهای شیرکوه که حرف نداره ازاون عزیزی که این دستور عمل اشپزی رو تهیه کرده خیلی.................ممنون..

ارمینارفیع : من خیلی دوست دارم غذای شیرکوه

Mohammad.H همنون محمد حسین لا جوردی : ماکارانی چی شد پس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

محمد حسین :

امیر : اگه میشه غذای محلییییییییییی برازجان رابنویسید

امیراقا : عالییییییییییییییییییییییی بود

مستانه حاتمی : چه خوب میشه علاوه براینکه طریقه تهیه غذاهارو میگین ی تصور یا عکسی هم از همون غذا بذارین مرسی آقای سفیدی

زهرا : باتشکراززحمتاتون بابام خيلي بلول دوست لطف ميکنين بهم يادبديد که براش درست کنم درضمن ميخوام بدونم اين غذاي سنتي مال کدوم شهر هستش

زهرا : باتشکراززحمتاتون بابام خيلي بلول دوست لطف ميکنين بهم يادبديد که براش درست کنم درضمن ميخوام بدونم اين غذاي سنتي مال کدوم شهر هستش

:

رحماني : آقاي سفيدي لطف كنيد .طرزتهيه اشكنه راهم بياريد

طاهرخاني-ازتاكستان : لطف كنيدسايتتان بيشتربازكنيدوتصاويرغذاهاراهم ارائه بديدبهتره

mohammad lajvardi : سلام مسلم جان بسیار بسیار عالی و جا دارد از شما کمال تشکر را داشته باشم

مهراد : ممنون از سايت خوب و مفيد شما اما اگر امکان پذير است تعداد بيشتري از طبيعت وخانه هاي سنگي درفک بگذاريد با تشکر

مژده : لظفا طرز تهیه آش دوغ را بنویسید

مهسا : مرسي عااااااالي :)

ئوستان جویر مله : لطفا کودی ابیج رو هم به لیست غذاهاتون اضافه کنین.مرسی از خانم محمودی

نجیبه سادات از تهران : از سایت بسیار خوبتون متشکرم. سیرقرمه(مرغانه خورش)رو فراموش کردین.

امیر حسین جعفری راجعونی : جو کولکی پلا یا همان اغوض پلا فراموش نشود

مهدی باقری از راجعون : ممممهسا خیلی از خداتم باشه

مهسا : بددددددددددددددددددددددد

مهسا : بددددددددددددددددددددددد

غیاثی از د بی : باسلام غذاهای شما با ما خیلی فرق داره امیدوارم یه روز بیایم غذاهای خوشمزه شما میل کنیم ؟

خانم عسگری- همکار آقا بختیار لاجوردی : سایت شما عالی هست هر چند من شمالی نیستم ولی با تعریف های شما دوست دارم شیرکوه راببینم لطفا غذاها را برامون بفرستین.متشکرم

حسين : بسم الله توران بامين

اقای دانیال لاجوردی پسره نورلا : زبرج فراموش نشود

اقای دانیال لاجوردی پسره نورلا : زبرج فراموش نشود

محمد حسین پسره بختیار نوه ی مشت زیاد : شانشانی پلا فراموش شده است

محمد حسین لاجوردی نوه ی نورا... : شاشانی پلا فراموش شده است

مظفرحسن زاده : خوشا شيركوه وضع بي مثالش _ خداوندانكه دار از زوالش _ باتشكراززحمات جنابعالي

بهار : من تو غذاها قارچ یا همون میش خودمون رو بیشتر دوست دارم

$$$ : سلام شما بیشتر بلول میخورین اسمشو بزارین شیرکو بلول

بهمن : کرد بلول با ماست و سیر

ر- عزیزی : زبرج غذایی است که با پنیر محلی تازه تهیه میشود که از قلم افتاده است .

مصی : لطفا طرز تهیه سیرداغ را توضیح دهید

افسانهي black : دسر : الو دشكنه

مرتضی امینی شیرکوهی : دستورابیشته پلاهم بگید

سهیل شعبانی ورکی : بسیار از وبلاگ شما خوشم اومد.ما الموتی هستیم .بسیاری از غذا های نا با هم یکی است ما هم سیر وابیج داریم .سری به وبلاگ ما هم بزنید. www.verk.rozblog.com اگه مابل بودبد تبادل لینک کنیم

r : pela abeshtee

طرفدار : آقای سفیدی مدیریت سایت در مورد نان های شیرکوه گرت- پنجه کش-کولبا-پاپله و ... خاکه ردبیج حلوا خاچ خاچی -و ... ترش آش -دو آش و خلاصه اینکه منو غذاتون خیلی ناقص-دارید مشتری های شیرکوه رو می پرونیدا;)

مسلم سفيدي : سلام سعيده اميدوارم حالت خوب باشه کاملا حق با شماست ولي اگه واستون امکان داره برام غذا ها ونحوه درست کردنش رو بفرستين ممنون ميشم بنام شما تو سايت گذاشته ميشه

سعیده : این همه غذای محلی داریم تو این یه مورد واقعا کم لطفی کردین

میترانوروزی : لوبیاخورش فراموش نشود

 
 
         
         
    نام شما:    
    نظر شما:    
         
 
     
     
  All right reserved by Shirkoohh.com - Design By : MegaByte.Ir